Värt att investera i ergonomiska möss

Det finns mycket du kan göra för att skapa en riktigt bra arbetsplats. Vare sig du jobbar hemifrån eller är chef på ett kontor så gäller det att lägga grunden för en god arbetsmiljö. Allt fler renoverar sina kontor och gör dem inbjudande. Ljusa färger, dekorationer och växter gör att folk trivs bättre. Inte bara kunderna men även de som jobbar där varje dag. Samtidigt så gäller det att satsa på möblemanget. 

När Google kom igång för ett antal år sedan var det många som tyckte de var lite konstiga. De hade inga skrivbord utan folk satt i soffgrupper eller lite varstans. Det här är ett koncept som de har fortsatt med. Idag har de gourmetrestauranger med organisk mat, simbassänger och hundvänliga områden. De har till och med vunnit pris som bästa arbetsplats, även om det inkluderar mer än omgivningarna. Men det visar i alla fall att traditionella kontor inte alla frambringar de bästa resultaten. 

Hur du skapar den optimala arbetsplatsen

Det behövs en del struktur på de flesta arbetsplatser. Folk måste veta vad de ska jobba med och var de verktyg de behöver finns. För att det ska kunna flyta på krävs det en viss organisation. En del arbetsplatser klarar av att göra som Google, men de flesta fungerar på ett lite mer traditionellt sätt. Det viktiga är ju att de anställda trivs och att produktionen går framåt. För att lyckas med det gäller det att satsa på dina medarbetare. Ge dem bra utrustning och en inredning som lämpar sig för att arbeta i. Ergoffs möbler för kontor är ledande inom marknaden. 

Oavsett om du går för ett öppet koncept eller har en konventionell miljö på kontoret så behöver alla en bra arbetsstation. Ergonomiska möbler minskar riskerna för utslitning eller skador. Det är allt för vanligt med musarmar och gamnackar. Helt enkelt för att folk sitter på fel sätt. Din kropp är inte gjord för att sitta böjd över en dator hela dagen. Naturligtvis hjälper det om du är aktiv på din fritid och ser till att ta raster lite då och då. Men det är inte tillräckligt, utan du måste ha ett bra bord och stol. Ergonomi är lösningen till det mesta. Gå till deras hemsida för mer information. 

En mycket viktig investering

Det är klart att det kostar pengar att inreda ett kontor med ergonomiska möbler. Men det kostar ännu mer med sjukskrivningar och klagomål. Samtidigt så är det helt naturligt för ett företag att lägga ut pengar, det kallas för investering och är något du räknar med ska löna sig. En av dina viktigaste resurser är just de personer som jobbar inom verksamheten. Utan dem så kommer du inte långt. Därför gäller det att investera i sådant som kan bidra till att de är mer produktiva. PC för Alla rapporterar om en ergonomisk mus som förbättrar hälsan. 

Om det verkligen är svårt att förändra hela arbetsplatsen så kan du göra det steg för steg. Ta ett rum i taget och skapa en ergonomisk, passande arbetsstation. Eller så börjar du med alla stolar. Se till att de är anpassbara. Det är inte bara en fråga om att vara kort eller lång, även om det spelar en roll. Men alla har olika kroppar och behöver kunna justera sin sittplats så att den passar en själv. Kombinera gärna med musar och fotpallar som gör det ännu lättare att orka med ett arbetspass. 

Ett annat bra ställe att börja på är borden. Både forskare och arbetare har kommit fram till att du inte nödvändigtvis måste sitta ner och arbeta. Det kan vara minst lika effektivt att stå upp, i alla fall en del av dagen. Vissa har tagit det till ytterligare en nivå och cyklar medan de knappar på datorn. Vad som är intressant i sammanhanget är att det verkligen fungera. Folk blir mer aktiva, de använder sina kroppar på ett bättre sätt och minskar slitaget. Och de är också mer produktiva. Det är verkligen en vinnarsituation för alla parter. Viktigt med bra skrivbord för en ordentlig arbetsplats

Dags att ändra arbetsplatsen

Du kan ju bara hoppas att allt fler kontor eller andra sorters arbetsplats ska hoppa på den ergonomiska vågen. Många har redan kommit långt när det handlar om att satsa på de anställda. Fruktkorgarna har varit vanliga i bra många år. Dels är det en gest, men det är också ett sätt att bidra till en sund arbetsplats. 

På sina håll har även sättet att jobba på förändrats. Det är mer grupparbete nu för tiden. På sina håll får alla en bonus vid en lyckad affär och inte bara de som haft direkt kontakt med kunden. Så att investera i ergonomiska möss är bara en del av helheten. Där folk trivs på sin arbetsplats och mår bra trots att de sitter och jobbar hela dagen. 

83 thoughts on “Värt att investera i ergonomiska möss”

Leave a Reply

Your email address will not be published.