Res till Kina och upplev magi 

Det är ett synnerligen exotiskt resmål, ett som lockar allt fler resenärer varje år. Här finns så gott som allt- natur, kultur, historia och nöjen. Man kan resa hit flera gånger och ändå bara skrapat på ytan av allt vad landet har att erbjuda. Naturligtvis handlar det om Kina, detta stora land som är så varierat och magiskt.

224-5-magiska-kinaVarje år reser många turister till Kina, det ä
r ett mycket populärt resmål. Beroende på hur mycket tid man har kan det vara trevligt med en rundresa eller kanske bara en stadsrundtur. Helt klart blir man aldrig trött eller besviken på att resan till Kina. Det är ett vibrerande land med så mycket att se och uppleva att det aldrig tar slut.

Planera Kinaresan väl

Det kan löna sig att läsa på lite och tänka efter vad man egentligen vill se och uppleva under sin Kinaresa. En del tar det som en följetong, man ser lite varje gång men hoppas kunna komma tillbaka relativt snart. Världen har krympt och det är inte längre så svårt att boka in olika resor och uppleva något fantastiskt. Det har blivit populärt att boka en paketresa till Peking. Detta är en fantastisk stad med mycket att se.

En fördel med att boka en paketresa är att man direkt kommer in på alla sevärdheter och någon förklarar allt man ser. Ibland kan det vara svårt att ta till sig all information om ingen förklarar det, speciellt i ett land som Kina. De guider som används under rundvandringarna är experter på sitt land och sin stad, och de kan ge en dimension till besöket som man annars hade missat.

Olika alternativ för Kinaresan

Men det finns mycket mer att se i Kina, och en del har sina alldeles speciella önskemål. Då kan det vara bra att boka en resa där man själv kan välja lite mer vad som ska inkluderas och bygga upp en rutt som passar en själv. Många har lärt sig en hel del om Kina och vad som finns att se i landet, det blir så mycket roligare att besöka en plats om man är påläst. Fler skräddarsydda paketresor till Kina finns här. Det är riktigt roligt att sätta samman och planera sin egen resa, och inte något man kan göra varje dag.

Den kinesiska muren, Peking och andra stora städer- listan kan bli riktigt lång på saker att se och uppleva i Kina. Men man ska inte glömma allt det som ligger bortom städerna, de områden som kanske inte drar till sig riktigt lika många turister. Kina är ett fantastiskt vackert land, men böljande dalar och höga berg. Det är så fint att man nästan tappar andan, men det gäller att ta sig till dessa platser. Läs mer om magi på kinesiska i en artikel från Aftonbladet.

Det magiska Kina

Redan för flera hundra år sedan så lockade och drog Kina till sig nyfikna turister och handelsmän. Det har alltid legat något magiskt och inspirerande över detta stora land, och myterna har flödat. Verkligheten är faktiskt bra mycket bättre än alla historier och myter, för i dagens Kina möter man ett intressant folk och ett underbart landskap. Det ligger fortfarande något magiskt över det hela, men nu kan man som resenär vara en del av det magiska.

UNESCO har gjort en lista på ett antal saker och platser som bör bevaras, de är ett världsarv som ska kunna ses av kommande generationer. I Kina finns det ett antal av dessa världsarv, något som ingen vill missa att besöka. Den långa muren är naturligtvis ett av dessa, och ett absolut måste vid ett Kinabesök. Men sedan finns det den intressanta terrakotta-arme’n, för att inte glömma det inspirerande Sommarpalatset. Den Förbjudna staden och Himmelens tempel är andra världsarv som helt enkelt måste ingå i resplanen.

I tillägg finns det flera andra ställen som kanske inte hamnat på listan över världsarv men som ändå är en del av Kinas magi. Framför allt då den vackra landsbygden, där folk lever på samma sätt som de gjort under bra många år. De fantastiska risterrasserna som böljar sig på bergens sluttningar, sockertoppsbergen med sin ovanliga skepnad. Kina har den längsta floden i Asien, och det är den tredje största i världen- en kryssning här kommer helt garanterat att bli en upplevelse man inte glömmer i första taget.

Upplev Kina på ett alldeles speciellt sätt

Det är alltså uppenbart att Kina är ett magiskt land där man aldrig har det långtråkigt. Dagarna fylls av intryck och upplevelser, för att sedan smältas över en god måltid. Genom att boka med experter som verkligen känner till och tycker om Kina så kommer resan att få en helt annan dimension. Det kommer att bli en underbar upplevelse i ett land som inspirerat och lockat i så många år.

124 thoughts on “Res till Kina och upplev magi ”

  1. Pretty great post. I just stumbled upon your weblog and
    wished to mention that I’ve really enjoyed surfing around
    your weblog posts. After all I’ll be subscribing in your feed and I am hoping you write once
    more very soon!

  2. What more could you want? Multi Theft Auto provides the best online Grand Theft Auto experience there is. Read on to find out more

Leave a Reply

Your email address will not be published.