Att resa för pengar på ett smart sätt

Svenskarna reser mer än någonsin förut och överallt hittar man fantastiska erbjudanden på flygbiljetter till diverse olika destinationer. Även inrikesflyg är numera mycket populärt och detta har gjort att fler och fler lokala flygplatser har slagit upp portarna runt om i landet.

714-4-att-resa-for-pengar-pa-ett-smart-sattMånga som reser inrikes gör det i affärer då de skall träffa kunder, besöka fabriker eller nätverka på andra sätt i en annan stad än den de bor i. Oavsett varför man reser finns det dock ett par saker som de allra flesta har gemensamt – de söker de allra bästa biljetterna till det allra lägsta priset.

Hur man på bästa sätt finner dessa biljetter och kan resa för pengar men samtidigt ha en del över till annat är något de allra flesta människor vill veta – tipsen kan variera men här nedan kan du läsa några som brukar fungera bra.

Hur man hittar de bästa flygbiljetterna

  • De allra billigaste biljetterna hittar man oftast om man väljer att boka sina flygbiljetter långt i förväg. Flygbolagen vill nämligen bli av med så många platser som möjligt i planen – så tidigt som möjligt – och lockar därför med bra priser.
  • Alternativet är att istället boka biljetten så sent som möjligt. Detta är ett bra alternativ om man är flexibel i när man kan resa eftersom det ju inte är säkert att man får en biljett till en specifik dag. Anledningen till att detta dock kan vara ett alternativ är att flygbolagen även vill fylla de allra sista platserna i planet och därför erbjuder vrakpriser i sista minuten.
  • Sist men inte minst är det också smart att fundera över vilken tid på dygnet man vill flyga. Det är nämligen ofta så att de riktigt billiga platserna finns på flyg som avgår mycket tidigt eller mycket sent på dagen.

Befinner du dig i södra Sverige och är i behov av att åka till Stockholm? Det finns numera alternativ till de klassiska flygplatserna och med Sparrow Aviation kan du ta flyget från Kristiandstad flygplats till Arlanda. Vare sig det är över dagen eller du skall vara borta under flera dagar finns det stora möjligheter att hitta bra flyg här.

Tänk på detta när du bokar flyg

  • När du hittat ett bolag du är intresserad av att resa med är det alltid en bra ide’ att söka efter bolaget online. Genom att göra detta kan du få information om vad tidigare kunder tyckt om sin upplevelse med företaget och du kan undvika oseriösa bolag. Att ta några minuter extra till att göra detta kan spara dig tid och du kan resa för pengar du inte riskerar att förlora.
  • Innan du klickar på ”beställ” är det alltid smart att läsa igenom villkoren för bokningen ordentligt. Genom att verkligen läsa igenom det finstilta undviker du risken att du får en obehaglig överraskning i den händelse du mot förmodan skulle vara missnöjd med din produkt.

I media läser man hela tiden om olika resor, destinationer att besöka och problem som resenärer haft av olika slag. Något av det viktigaste för dagens resenärer – förutom att destinationen är trevlig – är att man helt enkelt får ut så mycket som möjligt av de hårt intjänade slantar man lagt på resan. Nyfiken – läs om vart du får mest valuta för din resa i den här artikeln från GP och hjälp dig själv att ta smarta beslut. Det är ju trots allt så att resa för pengar du själv jobbat ihop ger en enorm tillfredsställelse men man vill ju även ha roligt på plats och få uppleva så mycket det bara går med den budget man har.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

117 thoughts on “Att resa för pengar på ett smart sätt”

Leave a Reply

Your email address will not be published.